Captain Don’s Habitat

Duikresort

Informatie over Captain Don’s Habitat

Captain Don’s Habitat, gelegen aan de zonovergoten kust van Bonaire, is een iconisch duikresort met een rijke geschiedenis en een ongeëvenaarde reputatie onder duikliefhebbers. Sinds de oprichting door de legendarische duiker Captain Don Stewart, staat dit resort bekend om zijn toewijding aan natuurbehoud, uitstekende duikfaciliteiten en warme gastvrijheid. Bij Captain Don’s Habitat kunt u genieten van een ontspannen sfeer, comfortabele kamers en directe toegang tot enkele van de beste duiklocaties ter wereld.

Faciliteiten
zoetwaterzwembad
restaurant met voortreffelijke keuken
gezellige bar met uitzicht op zee
Ligging

Captain Don’s Habitat ligt op een ideale locatie, op slechts een korte rit van zowel het centrum van Kralendijk als de internationale luchthaven van Bonaire, Flamingo Airport.

Het resort biedt een rustige en serene omgeving, terwijl het tegelijkertijd dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten van het eiland ligt. Hierdoor kunnen gasten gemakkelijk het lokale leven verkennen en genieten van alles wat Bonaire te bieden heeft.

Restaurant

Het resort biedt uitstekende eetgelegenheden met een prachtig uitzicht op de oceaan.

  • Het hoofrestaurant, Rum Runners, serveert een gevarieerd menu met zowel internationale als lokale gerechten, bereid met verse ingrediënten. Gasten kunnen genieten van ontbijt, lunch en diner in een ontspannen en informele setting.
  • Voor een drankje bij zonsondergang is er de Deco Stop Bar, waar u kunt genieten van verfrissende cocktails en lichte snacks terwijl u uitkijkt over de oceaan.
Duiken

Captain Don’s Habitat Dive Operation is een PADI Gold Palm Resort en een SDI Diving Facility. Het is centraal gelegen binnen het resortcomplex voor gemakkelijke toegang vanuit alle kamers.

Dagelijks zijn er 3 x 1-tank bootduiken, om 8.30 uur, 11.00 uur en 14.00 uur, naar meer dan 50 aangelegde duiklocaties.
Er mag aan elke boei slechts één boot aanmeren, zodat je het rif helemaal voor jezelf hebt.

Bonaire staat wereldwijd bekend als de beste kantduikbestemming ter wereld! Ongelimiteerd kantduiken is hier dan ook dé manier om je duikdagen mee te vullen.

Het duikcentrum van Captain Don’s Habitat biedt:

  • Hoogwaardige en goed onderhouden duikuitrusting
  • Ruime opslagfaciliteiten voor persoonlijke duikspullen
  • Een team van ervaren PADI-gecertificeerde instructeurs en gidsen die u begeleiden en ondersteunen bij elke duik
  • Een breed scala aan duikcursussen, van beginners tot gevorderden, inclusief gespecialiseerde cursussen zoals diepduiken, fotografie en technische duiken.

Beste Duikplaatsen

  • House Reef: het huisrif bij Captain Don’s biedt gemakkelijke toegang tot een kleurrijk en levendig rif, ideaal voor zowel dag- als nachtduiken. Hier kunt u een verscheidenheid aan vissen en koralen bewonderen.
  • Karpata: Een populaire duiklocatie met een steile drop-off, rijk aan hard en zacht koraal, en een overvloed aan zeeleven.
  • Bari Reef: Dit rif staat bekend om zijn buitengewone biodiversiteit en is de perfecte plek voor onderwaterfotografie. U kunt hier een groot aantal vissoorten en andere zeedieren tegenkomen.
  • Alice in Wonderland: Een duiklocatie met dubbele riffen en spectaculaire onderwaterlandschappen, ideaal voor zowel beginnende als ervaren duikers.

 

Kamertypes
Elke kamer is voorzien van airconditioning, een eigen balkon of terras, en moderne voorzieningen zoals een koelkast, koffiezetapparaat, en gratis Wi-Fi. De kamers bieden een prachtig uitzicht op de weelderige tuinen of de schitterende Caribische Zee.
Deluxe Garden View King/queen

De deluxe kamers met uitzicht op de tuin en het zwembad zijn voorzien van kingsize bed of 2 queen bedden. Een gloednieuw terras, prachtig uitzicht op het zoetwaterzwembad.  Er is een bureau, kabel-tv, koelkast, magnetron, koffiezetapparaat, haardroger, laptopsafe, en een complete badkamer met bad.

Caraibische zee-Bonaire-Captain Dons-nieuw-kamer 2
Deluxe Ocean View Queen

De Ocean View kamers zijn volledig airconditioned en bieden een prachtig uitzicht op het zoetwaterzwembad en de Caribische Zee. Elke kamer beschikt over 2 queensize bedden, een bureau, kabel-tv, koelkast, magnetron, koffiezetapparaat, haardroger, laptopsafe, een complete badkamer met bad, telefoon, en een privébalkon of -terras met comfortabel meubilair. Deze kamers zijn ook voorzien van gratis draadloos internet.

Caraibische zee-Bonaire-Captain Dons-Deluxe Ocean View
Deluxe Garden View 1-slaapkamer

De 1-slaapkamer suites met uitzicht op het zwembad zijn voorzien van een kingsize bed en een gloednieuw terras! Deze volledig airconditioned suites bieden een prachtig uitzicht op het zoetwaterzwembad. Elke suite beschikt over een slaapkamer met een kingsize bed, een bureau, kabel-tv, koelkast, magnetron, koffiezetapparaat, haardroger, laptopsafe, een complete badkamer met bad, telefoon, en een balkon met comfortabel meubilair. Daarnaast zijn deze suites uitgerust met een elektrische kookplaat, airfryer, rijstkoker en gratis draadloos internet.

Caraibische zee-Bonaire-Captain Dons-Deluxe Ocean View-kamer
Ocean Front Villa

De 3-slaapkamer villa's met uitzicht op zee zijn uitgerust met een volledige keuken, woonkamer, aparte slaapkamer en badkamer met haardrogers, en een overdekt terras op de begane grond met een prachtig uitzicht op de Caribische Zee en Klein Bonaire. Boven bevinden zich 2 of 3 slaapkamers, elk met een eigen badkamer, en alle kamers zijn volledig voorzien van airconditioning. Bovendien heeft elke slaapkamer boven een kleine koelkast en sommige kamers hebben een balkon, allemaal met uitzicht op de oceaan. De villa's zijn smaakvol ingericht in Caribische stijl en beschikken over plafondventilators en kabel-tv.

Caraibische zee-Bonaire-Captain Dons-nieuw-terras
1-slaapkamer Bungalow

De 1-slaapkamer bungalows met uitzicht op het zwembad zijn voorzien van een kingsize bed en een gloednieuw terras! Deze volledig airconditioned suites bieden een prachtig uitzicht op het zoetwaterzwembad. Elke suite beschikt over een slaapkamer met een kingsize bed, een bureau, kabel-tv, koelkast, magnetron, koffiezetapparaat, haardroger, laptopsafe, een complete badkamer met bad, telefoon, en een balkon met comfortabel meubilair. Daarnaast zijn deze suites uitgerust met een elektrische kookplaat, airfryer, rijstkoker en gratis draadloos internet.

Caraibische zee-Bonaire-Captain Dons-terras zwembadzicht
2-slaapkamer Bungalow

De 2-slaapkamer/2-badkamer bungalows met uitzicht op de tuin bieden comfortabel plaats aan 4 personen. Ze zijn ingericht met tropisch meubilair in de airconditioned woonkamer, een volledig uitgeruste keuken, telefoons in de kamer, kabel-tv en een grote overdekte patio (ideaal om te ontspannen en vrienden te ontvangen).

Caraibische zee-Bonaire-Captain Dons-2-slaapkamer bungalow-master slaapkamer

Vraag jouw duikreis aan naar het Captain Don’s Habitat

vanafprijs p.p.

€488,-

Foto's

Accomodatieprijzen per persoon

Verblijf op basis van logies

Periode

Kamertype

Prijs 7 nachten

Prijs extra nacht

01/09/24-06/12/24
1-slaapkamer bungalow 2 personen
€ 627
€ 89
2-slaapkamer bungalow 4 personen
€ 484
€ 69
Deluxe Garden View 2 personen
€ 665
€ 95
Deluxe Garden 1-slaapkamer 2 personen
€ 695
€ 99
Ocean Front Villa 6 personen
€ 563
€ 80
Deluxe Ocean View 2 personen
€ 575
€ 82
  • prijzen gebaseerd op wisselkoers USD naar EUR van 23/08/24 – onder voorbehoud van wijziging wisselkoers
  • prijzen voor andere bezettingsmogelijkheden op aanvraag
  • Transfer van de luchthaven naar het resort is niet inbegrepen. Meestal reserveren we een pickup truck op de luchthaven bij aankomst, zodat u de hele week een wagen ter beschikking heeft om te duiken rondom Bonaire (prijs pickup truck op aanvraag).
    Optioneel supplement transfer (retour) = 25 euro per persoon
  • Optioneel:
    – ontbijt = 18 euro per persoon, per nacht
    – half pension = 72 euro per persoon, per nacht
    – vol pension = 120 euro per persoon, per nacht

Duikpakketten

01/09/24-06/12/24
6 dagen ongelimiteerd lucht & lood
€ 160
6 dagen ongelimiteerd lucht & lood + 6 bootduiken
€ 320
1 bootduik + ongelimiteerd kantduiken / per dag
€ 55

Inbegrepen bij duikpakketten

  • Lucht & lood

Niet inbegrepen bij duikpakketten

  • Duikuitrusting
  • Duikgids

Alle gebruikers van het Bonaire Marine Park moeten een natuurbijdrage betalen als toegangsprijs, ook wel bekend als de STINAPA Marine Park Tag. De tags kunnen worden gekocht op de STINAPA-website en zijn geldig voor een kalenderjaar. De kosten bedragen $45 per duiker en $25 voor snorkelaars. De betaling kan gedaan worden met een creditcard of Maestro-debitcard, of de tags kunnen online worden aangeschaft.

Reisofferte aanvragen

Vul het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in voor de scherpste offerte op maat!